Műszeres talajvizsgálat, mágneses térkép

Műszeres talajvizsgálat, mágneses térkép

A műszeres vizsgálathoz használt fémkereső, bombakereső eszközök:

VALLON típusú 4 szondafejes magnetométer mérőberendezés, VALLON EL 1302 D2 fémkereső.

A felmért adatok kiértékelése a VALLON EVA 2000 2.23-as szoftverrel történt.
VALLON típusú 4 szondafejes magnetométer mérőberendezés műszaki leírása:
A mágnes mentes, VXV4 – szenzorokkal felszerelt kocsi a legmegfelelőbb eszköz nagy területeken, a talajban rejlő vastartalmú tárgyak (pl. éles bombák és gránátok felkutatására. Két nagy üvegszál-erősített (80 cm átmérőjű) műanyag kerék közt négy szenzor cső (fluxus-zsilipes) került rögzítésre, egy mágnes mentes kereten. A földben – az elhelyezkedésétől és mérettől függően – a vastartalmú fémtárgyak sokszor már a szenzorokkal felszerelt kocsi előtt
lokalizálhatók. Az adatok kiértékeléséhez, a 4 szenzor cső az adatbusszal csatlakozik a VCU2 központi egységhez. A mért adatok ezután átkerülnek a VFC2 terepfelmérő egységbe (Vallon firmware-el ellátott, robusztus, vízálló PDA*). A VFC2 terepfelmérő egysége a terepen az éppen mért értékeket valós időben, nT-ban megjelenítni a kijelzőjén, vagy, amennyiben a navigációs rendszer bekapcsolásra került, úgy ellenőrzésre is használható, biztosítván, hogy az adott terület minden egyes pontja átvizsgálásra került-e.
Navigáció Georeferenciás felmérés esetén, a VCF2 adatrögzítőnek tudnia kell a szenzorok pontos elhelyezkedését. A navigáció legkényelmesebb módja, egy műholdas navigációs rendszer használata (GPS). A GPS antenna a kocsi közepén került elhelyezésre, így pontos koordinátákkal látja el a VFC2 terepfelmérő egységet Bluetooth® kommunikáció segítségével. A GPS koordináták, valamint a mért nT értékek együtt kerülnek tárolásra. A Vallon GmbH a NovAtel FlexPak6™ rendszert alkalmazza. Ez egy több területen is használt GPS rendszer, mely a talajon egy rendkívül pontos helymeghatározást biztosít.

A NovAtel FlexPak6™ vevő előnyei:
• Minden jelenlegi és jövőbeni GNSS konstellációt és műhold jelet érzékel / támogat beleértve a GPS L1/L2/ L2C/L5, GLONASS L1/L2, Galileo E1/E5a/E5b/Alt-BOC és Compass jeleket, így a NovAtel FlexPak6™ nagy teljesítményű GNSS pozícionálásra képes és jövő biztos.
• Kompakt, könnyű és könnyen integrálható.
• Ütésálló.
• Pontosság HP-módban: vízszintes eltérések: < 10 cm, függőleges eltérések: < 15 cm

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.