Tanácsadás

Ezen az oldalon arról írunk, mi az hogy tűzszerészeti vagy lőszermentesítési hatástanulmány, hatásvizsgálat, milyen műszaki dokumentáció készül a lőszermentesítés során, milyen tanácsadási és képzési szolgáltatásokkal állunk rendelkezésre.

Hatástanulmány, hatásvizsgálat

A legtöbb nagyobb méretű építkezés, útépítés, beruházás, régészeti feltárás előtt előírás a tűzszerészeti hatástanulmány, lőszermentesítési hatásvizsgálat elkészíttetése. Cégünk magas színvonalon végzi el ezt a feladatot az lenti munkamenet alapján.

Tűzszerész hatástanulmány

A tűzszerész hatástanulmány vagy más néven lőszermentesítési hatásvizsgálat a mi esetünkben egy minimum 50-60 oldalas dokumentum, amely jellemzően levéltári kutatások eredményéből és a tereptapasztalatok alapján állapítja meg, hogy szükséges-e lőszermentesítés a beruházás előtt, és ha igen,  javaslatunk alapján milyen technológiával, milyen mélységig, milyen eszközökkel lenne célszerű végrehajtani.

Műszaki dokumentáció

A műszaki dokumentáció  lőszermentesítési / tűzszerészeti hatástanulmányt, hatásvizsgálatot követő területmentesítés idején készül és magában foglalja a mentesítés során tapasztalt eseményeket, előtalált robbanótesteket, az azokkal kapcsolatos intézkedéseket, stb…

Tanácsadás

A Tűzszerész Szolgáltató minden tűzszerészeti szempontú rendezvénybiztosítással, robbanóanyagokkal, pirotechnikával, területmentesítéssel kapcsolatos kérdésben ügyfelei rendelkezésére áll, nem csak a munka gyakorlati kivitelezésében, hanem tanácsadás illetve képzés területén is.

A Bombariadó terv abban ad ügyfeleinknek tanácsot, hogyan tudják minimalizálni az esetleges emberéleteket követelő robbantásos merénylet anyagi és erkölcsi kárát, a Lőszermentesítési hatástanulmány pedig abban segít, hogy a megrendelő tudja, szükséges-e és ha igen, milyen jellegű legyen a területmentesítés a tervezett beruházás előtt.

A tűzszerészeti szempontú rendezvénybiztosítás egyik elengedhetetlen része a képzés, amikor a biztonságtechnikával foglalkozó személyzetet képezzük ki a tűzszerészeti szempontú rendezvények biztosításának fortélyaira.