Lőszermentesítés talajban és víz alatt

Lőszermentesítés talajban és víz alatt

Terület átvétele, mentesítés előkészítése, lőszermentesítés:
A kivitelező cég által megbízott projektvezető átveszi a kijelölt területet, irányítja a berendezkedési munkálatokat a megépítendő beruházás tervrajza alapján.
A lőszer-mentesítési munkálatokat végrehajtó cég alkalmazottai részére naponta tűz-, munka- és balesetvédelmi oktatást szervez, melyet minden dolgozó aláírásával igazol.
Ezt követően a projektvezető eligazítást tart a napi munka megszervezéséről. A lőszermentesítés munkaterületén folyamatosan biztosítani kell a végrehajtáshoz szükséges tűzszerész technikai eszközöket, illetve gondoskodni kell a megfelelő munka és egészségügyi feltételekről.
A munkaterületek kitűzése (a munkaterületet a megbízónak kell kitűzni/kitűzetni). A kitűzés minimálisan a lőszermentesítendő terület sávhatárait jelölje ki, lehetőség szerint jól látható és beazonosítható karókkal. Továbbá a kivitelező részére a munkák megkezdése előtt biztosítani kell 1 db. max.: M=1:1000 léptékű helyszínrajzot és 1 db. kitűzési vázlatot. A kért rajzok és adatok digitális formában is rendelkezésre bocsájthatók.
A lőszer-mentesítendő területen esetlegesen meglévő aljnövényzet (bozót- és cserjeirtás) eltávolításáról, a megbízónak vagy a lőszermentesítést végrehajtó cégnek kell külön szerződésben foglaltak alapján eljárnia.
A kitűző és nyilvántartó munkacsoport vezetőjének irányításával megkezdődik a lőszermentesítésre váró terep előkészítése és kitűzése, valamint annak dokumentálása. A terep előkészítése a műszerkezelők biztonságos közlekedésének figyelembe vételével zajlik. A munkavégzés előtt ki kell jelölni, illetve meg kell állapítani a pontos menekülési útvonalakat, a legközelebbi egészségügyi intézmény helyét és felszereltségét, a kommunikációs és riasztási lehetőségeket.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.