A tűzszerészek saját munkájukon látják, hogy beköszöntött a tavasz!

Március 5-én Tótkomlósról kaptak egy riasztást a tűzszerészek. A település egyik családi házának kertjében, a tavaszi földmunkák közben világháborús robbanószerkezet került elő. A  helyszínre érkezett járőr megállapította, hogy a szerkezet egy szovjet gyártmányú, AO–8-as típusú repeszbomba. A robbanószerkezet elszállításának idejére a házban lakó hattagú családot a katasztrófavédelem ideiglenesen kiköltöztette. A bombát a tűzszerészek a település külterületén kijelölt robbantási helyen semmisítették meg.Március 8-án Újszászon akadt dolguk a  tűzszerészeinek. A Jász utcában található vasúti átjáróban – a vasúti pálya felújítása közben – találtak rá a munkások egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú repesz-aknagránátra, amelynek gyújtószerkezete erősen sérült volt.  A gránátot a tűzszerészek végül rendőri kísérettel szállították el a helyszínről, majd a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítették.

Ugyancsak ezen a napon a főváros I. kerületébe, a budai Várba is ki kellett vonulniuk a tűzszerészeknek. Az egyik épület mögötti régészeti feltáráson ugyanis három darab magyar gyártmányú, második világháborús kézigránátot találtak.

Március 9-én Pázmándról érkezett a bejelentés, hogy a Fő úton található óvoda udvarán világháborús kézigránátra bukkantak. A szovjet gyártmányú, F1-es típusú gránátot a tűzszerész járőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe. A munkálatok ideje alatt az óvodában lévő hatvan kisgyereket a biztonságos távolságban található iskolába vitték át.

 
 www.honvedelem.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.