Tűzszerészet

Február 14-én Paksról érkezett a bejelentés a tűzszerészekhez, hogy a Deák Ferenc utcában, a városi múzeum alagsorában, a raktárakban végzett rendrakás közben ismeretlen eredetű robbanószerkezetet találtak. A  tűzszerészjárőr megállapította, hogy a raktárban eddig egy XIII. századi lőporos ágyúgolyót őriztek. A több száz éves robbanószerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Ugyanezen a napon Budapest XIII. kerületében, a Lehel úton is akadt dolga a tűzszerészjárőrnek. Az egyik bútoráruház raktárépületének bontása közben, a tetőszerkezetbe ékelődve került elő egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknagránát. A második világháborúból visszamaradt veszélyes szerkezetet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Február 17-én Drávapalkonyára hívták a tűzszerészeket, ahol a Sallai úton a járókelők egy feltételezhetően világháborús robbanószerkezetre bukkantak. A megjelölt helyen a tűzszerészek egy 75 milliméteres, német gyártmányú srapnelgránátot talált, amely annyira rossz állapotban volt, hogy a helyszínen meg kellett semmisíteni.

Forrás: honvedelem.hu
 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.