Tűzszerész intézkedés

Tűzszerész intézkedés

 

November 14-én Soltról hívták a tűzszerészeket. A bejelentés szerint a Vörösmarty utcában, egy családi ház hátsó udvarán, kerti munkák közben több, feltételezhetően a második világháborúból származó robbanószerkezet került elő. A  helyszínre küldött tűzszerészjárőr a terület átvizsgálása során három darab 42 mintájú kézigránátot, egy darab KG–42-es típusú kézigránátot, valamint tíz darab 8 milliméteres gyalogsági lőszert talált. A veszélyes robbanószerkezeteket a tűzszerészek a közelben kijelölt robbantási területen semmisítették meg.November 15-én a főváros IV. kerületében, a Rózsa utcában akadt dolguk a  tűzszerészeknek. Gázvezeték-fektetés közben ugyanis több világháborús robbanószerkezetet találtak a munkások a földben. A járőr két darab 36 mintájú kézigránátot, valamint 5,5 kilogramm vegyes gyalogsági lőszert szállított el a helyszínről.

November 17-én Dunaföldvárra riasztották a tűzszerészeket, mivel a Duna-parton, az egyik kikötött hajó közelében egy 37 milliméteres légvédelmi repeszlőszerre bukkantak. A veszélyes szerkezetet a tűzszerész járőr szállította el a helyszínről, majd a közelben kijelölt helyen megsemmisítette. A tűzszerészek munkájának ideje alatt a környéket le kellett zárni.

November 18-án Tahitótfaluból érkezett a bejelentés, hogy a vízmű védterületén, földmunkák közben egy 85 milliméteres, páncéltörőgránát került elő. A veszélyes, második világháborús robbanószerkezetet a tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

 
 Forrás: honvedelem.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.