Tűzszerész hírek

A tűzszerészek 2013-ban eddig összesen 287 bejelentést kaptak.

Március 20-án Székesfehérvárról kapták a riasztást a tűzszerészek, hogy a börgöndi repülőtéren, egy használaton kívüli területen találtak egy német gyártmányú 8,8 centiméteres páncéltörő gránátot. A veszélyes, második világháborús robbanószerkezetet a  tűzszerészjárőr a helyszínen megsemmisítette.

Március 21-én Budapesten akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, a Rákóczi híd és a déli összekötő vasúti híd karbantartási munkálatai során a munkások egy 250 kilogrammos utánpótlás-konténert találtak, amelyben több, második világháborús robbanószerkezet is volt. A  járőr összesen 23 darab, 7,5 centiméteres repeszgránátot, valamint hat darab lőszerhüvelyt szállított a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Március 23-án a főváros VII. kerületéből, a Király utcából kapták a bejelentést a tűzszerészek, amely szerint az egyik társasház padlásán, a gerendák közé ékelődve egy darab, 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak. A szovjet gyártmányú robbanószerkezetet a járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Március 24-én ismét csak Budapesten kellett beavatkozniuk a tűzszerészeknek, mivel az Öntőház utcában, a Várbazár felújítási munkálatai közben egy szovjet gyártmányú, 82 milliméteres aknavetőgránátot találtak a tűzszerészek. A tűzszerész járőr a helyszínen megállapította, hogy a gránát gyújtószerkezete sérült, így azt a helyszínen megsemmisítették.

Forrás:http://www.honvedelem.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.