Robbanószerkezet strandon, kerékpárút mellett, szántóföldön

Szemelgetés az elmúlt hét tűzszerészeti híreiből:

Február 2-án Balatonfűzfőn a strand mellett, földmunkák közben világháborús eszközöket találtak a munkások. A bejelentést követően helyszínre vonuló – Hadházi Sándor zászlós vezette – tűzszerész járőr egy kilogrammnyi vegyes gyalogsági lőszert és lőport semmisített meg a közelben kijelölt helyen.

A papréti kerékpárút

A papréti kerékpárút

Február 3-án a dunaújvárosi üdülősoron, árokásás közben egy, feltételezhetően a második világháborúból származó robbanószerkezet került elő. Az alakulattól a Pásztor István zászlós vezette járőr indult a helyszínre, ahol a tűzszerészek egy 37 milliméteres, szovjet gyártmányú légvédelmi repeszgránátot találtak. A veszélyes szerkezetet a közelben kijelölt helyen semmisítették meg.

Ezen napon a Komárom-Esztergom megyei Bajótra is ki kellett vonulniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, mivel a település határában lévő szántóföldön egy 100 kilogrammos, szovjet gyártmányú bombát találtak. A világháborús eszköz gyújtószerkezetét a helyszínen kiszerelték és megsemmisítették, míg a bombatestet a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Február 11-én Szentendréről érkezett a bejelentés a tűzszerész ügyeletre, amely szerint a Papréten, alig néhány méterre a kerékpárúttól, világháborús robbanószerkezetet találtak az arra járók. A Janoczkó Tibor főtörzsőrmester vezetésével helyszínre küldött tűzszerész járőr megállapította, hogy egy 75 milliméteres páncéltörő gránát került elő, amelyet a központi gyűjtőbe szállítottak.

Források

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.