Lőszermentesítés

Tűzszerészek 2012-ben eddig összesen 115 bejelentést kaptak.

A főváros III. kerületéből, a Tímár utcából érkezett bejelentés a tűzszerészügyeletre március elsején, amely szerint az egyik társasház padlásának felújítása közben világháborús robbanószerkezetet találtak. A tűzszerész járőr a helyszínen egy 120 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránát stabilizátorszárnyát találta meg, amely robbanóanyagot nem tartalmazott. A szaknyelven nem robbanótestnek nevezett eszközt a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

Március 2-án Abán akadt dolguk a  tűzszerészeknek. A település külterületén, az erdőbe vezető földút mellett bukkantak rá az arra járók két, feltételezhetően a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetre. A tűzszerész járőr a megjelölt helyen 85 milliméteres, szovjet gyártmányú repeszgránátokat talált, amelyeket kilőttek, ám valami miatt nem robbantak fel. A veszélyes szerkezeteket a tűzszerészek a közelben kijelölt területen semmisítették meg.

Március 4-én Bagodra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a település külterületén egy F1-es típusú, szovjet gyártmányú kézigránát került elő. A veszélyes, második világháborús robbanószerkezetet a tűzszerészjárőr a helyszínen semmisítette meg.

 
 Forrás: honvedelem.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.