Lőszermentesítés Tolna megyében

Simontornya és Pálfa közötti földútaszfaltozás során a munkagépek először június 15-én fordítottak ki a földből egy második világháborús robbanótestet. A 10 centiméteres szovjet páncéltörő gránátot a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították. Június 18-án érkezett az újabb bejelentés, hogy robbanótestet találtak a földben, de azt a járőrök kiérkezéséig ellopták.

A Paksi Rendőrkapitányság robbanóanyaggal való visszaélés miatt eljárást indított – mondta el kedden az MTI-nek Kuti István rendőrkapitány. Hozzátette, egy 85 milliméter átmérőjű, 30 centiméter hosszúságú tüzérségi lövedéket találtak Pálfa közelében, és szabályszerűen bekerítették, ezután vitte el az ismeretlen tettes.

„A lövedékhez ne nyúljanak, ne mozgassák és ne próbálják meg szétszerelni” – hangsúlyozta, hozzátéve hogy várják azok bejelentését, akik bármilyen információval szolgálhatnak az esetről.

Hétfőn harmadízben is ki kellett vonulniuk a tűzszerészeknek, mert egy 8,2 centiméteres szovjet aknagránát került elő a földből, ezt a helyszínen megsemmisítették – ismertette Várkonyi Melinda.

Forrás:http://mno.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.