Lőszermentesítés, lőszerek és háborús aknák felkutatása

Október 1-jén a főváros VIII. kerületéből kapták a riasztást a tűzszerészek, hogy a Rákóczi téren, a 4-es metró építése közben második világháborús robbanószerkezetet találtak. A helyszínre küldött járőr a megjelölt helyen egy 82 milliméteres aknagránátra bukkant, amit a közelben kijelölt helyen megsemmisített.

Október 4-én Tárnokon akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A vasútállomás közelében, karbantartási munkálatok közben került elő egy 50 milliméteres aknagránát, amit a  járőr a közelben kijelölt robbantási területen semmisített meg.

Október 5-én Balatonakarattyára hívták a tűzszerészeket, mivel a 710-es és a 71-es számú főutak körforgalmában egy 88 milliméteres, német gyártmányú légvédelmi repeszgránátot találtak a karbantartást végző munkások. A veszélyes robbanószerkezetet a  tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről és semmisítette meg a közelben kijelölt robbantási területen.

Ugyancsak ezen a napon a főváros XVI. kerületében is szükség volt a tűzszerészek szaktudására: az egyik családi ház udvarán, földmunkák közben egy hatalmas méretű, második világháborús robbanóeszközt találtak. A járőr egy 203 milliméteres, szovjet gyártmányú betonromboló gránátként azonosította a robbanószerkezetet, amelyet a közelben kijelölt helyen meg is semmisített.

Tűzszerész

Forrás: http://www.haborumuveszete.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.