Lőszermentesítés Kecskeméten

Október 23-án érkezett a bejelentés a Magyar Honvédség tűzszerészügyeletére, hogy a Tiszafüred és Debrecen közötti vasútvonal mellett, pálya-karbantartási munkálatok során feltételezhetően második világháborús robbanószerkezetet találtak. A  helyszínre küldött járőr megállapította, hogy a pályamunkások egy 152 milliméteres, szovjet gyártmányú repesz-romboló gránátra bukkantak, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállítottak.

Október 24-én Kecskeméten akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. Az Izsáki úton épülő új hotel munkálatai közben a földből került elő egy szovjet gyártmányú, 76 milliméteres repeszgránát. A veszélyes szerkezetet a  járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Ugyanezen a napon Segesdre is ki kellett vonulniuk a tűzszerészeknek, mivel egy helyi cég telephelyén, üzemcsarnok-bővítés közben a munkások egy RPG-40 típusú, szovjet gyártmányú kézigránátot találtak. A robbanószerkezetet a  tűzszerész járőr a közelben kijelölt robbantási területen semmisítette meg.

Október 25-én a főváros XI. kerületéből kapták a bejelentést a tűzszerészek, hogy a gázművek munkatársai a Muskotály és a Nedecvár utcák kereszteződésében, a gázcsövek ellenőrzése közben több, feltételezhetően második világháborús robbanószerkezetet találtak. A  járőr a megjelölt helyen összesen két darab, 76 milliméteres páncéltörő gránátot talált, amik szállítható állapotban voltak, így a központi gyűjtőbe kerültek.

Forrás:http://www.haborumuveszete.hu/rovatok/angelskin/mhnews/granatok_a_sinek_es_a_gazcsovek_mellett/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.