Lőszermentesítés az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között

Lőszermentesítés az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között

Lezárják csütörtök délelőtt a fővárosban lévő újpesti vasúti hidat (északi összekötő vasúti híd), mert a honvédség tűzszerészei egy gyanús tárgyról kaptak bejelentést – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A Mávinform közölte, hogy a lezárás idején a BKV járatain elfogadják a vasúti menetjegyet és bérletet a Nyugati pályaudvar és Óbuda állomás között; Óbuda és Pilisvörösvár között már vonatok közlekednek.

A HM közleménye szerint szerdán érkezett bejelentést a tűzszerészekhez arról, hogy a Dunában feltehetően egy robbanótestet találtak. A tűzszerész búvárok csütörtökön kezdik meg a tárgy azonosítását. A munka idejére – 9.30-tól – lezárják az északi összekötő vasúti hidat, illetve folyamzár is lesz a helyszínen. Hozzátették, hogy az eddigi információk alapján egy 500 kilogrammos második világháborús légibombáról lehet szó.

A Mávinform azt közölte, hogy az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között előreláthatóan 9 óra 30 perctől 10 óra 30 percig lesz lezárva a Magyar Honvédség tűzszerészeti szolgálatának kérésére. Ez alatt az idő alatt vonat nem közlekedhet a hídon. A vizsgálat eredményének függvényében a hatóság helyszíni rendelkezései szerint módosulhat a lezárás feloldásának időpontja.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.