Lőszermentesítés a lellei szabadstrandon

P1150293

Járőrők tartják távol a fürdőzni vágyókat a veszélyesnek ítélt területtől – kattintson a képre az evakuált strand többi fotójáért!Fotó: Gyulai Bence / Velvet

Szombat délután négy óra után váratlan esemény zavarta meg a balatonlellei szabadstrand Boglár felőli végében pihenni vágyókat: kiérkeztek a rendőrök, és bombariadó miatt evakuálták a partszakaszt. A helyszínen úgy értesültünk, hogy második világháborús robbanószerkezetet találtak a vízben. Amint azt a helyszínen készült fotóink is mutatják, a kiérkező rendőrök a strandolókat odébb zavarták a bombariadóval érintett területről, és a szakemberek két rendőrségi motorcsónakról próbálják eltávolítani a vízből a veszélyes szerkezetet. Az érintett részen a poszt megjelenésekor továbbra sem szabad se strandolni, se fürdeni. Kattintson, és nézze meg az evakuált strandról készült amatőr fotóinkat!

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-nek azt mondta,hogy a II. világháborús, működőképes orosz repeszaknát – korábban kézigránátról számoltak be, tévesen – egy középkorú férfi fedezte fel a Virág utcai strandon, majd visszaengedte a vízbe. Ezt követően találta meg és vitte partra egy szabdidejét töltő tűzszerész, majd a rendőrök 250 méter sugarú körben kiürítették a környéket. A bombát várhatóan este, a móló végénél, a vízben robbantják fel a honvédség tűzszerészei, előtte 500 méteres körzetben kiürítik a helyszínt.

Legutóbb hétfőn, a Velencei-tó egyik strandján, Gárdonyban találtak kézigránátot a fürdőzők. Múlt hétvégén pedig szintén a Balatonban, Siófok nagystrandjánál bukkantak egy második világháborús tüzérségi gránát detonátorral ellátott gyújtószerkezetére a strandolók. A Magyar Honvédség azt kéri a lakosságtól, hogy aki robbanószerkezetnek látszó tárgyat talál, ne fogja meg, ne tegyen vele semmit, hanem azonnal értesítse a rendőrséget, írja az MTI.

P1150295

A kiürített strand fái között látszik az egyik rendőrségi motorcsónak – nézze meg jobban a fotóra kattintva!Fotó: Gyulai Bence / Velvet

Forrás:http://velvet.hu/blogok/balaton/2012/06/23/bomba_miatt_evakualtak_a_lellei_szabadstrandot/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.