Lőszerkutatás

Munkával kezdődött az új esztendő az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái számára: az év első hat napján kilenc bejelentést kaptak.
Az alakulat kommunikációs tisztje a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a bejelentések közül két esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül emberi életet veszélyeztettek.

Január 3-án Ercsiből kapták a hívást a tűzszerészek, hogy az M6-os autópálya 35–36-os kilométerszelvényében, alig tíz méternyire az úttesttől második világháborús robbanószerkezetet találtak. A  helyszínre küldött járőr megállapította, hogy a szerkezet egy 105 milliméteres, német gyártmányú repesz-romboló gránát, amit a tűzszerészek a központi gyűjtőbe vittek.

Január 4-én Vásárosnaményben akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a Nyíregyházi és a Damjanich utak kereszteződésében, felújítási munkálatok közben egy jugoszláv gyártmányú kézigránátot találtak a munkások. A veszélyes szerkezetet a  tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Forrás:http://www.honvedelem.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.