II. világháborús robbanószerkezet

2016 január 18-24. között 14 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére.

Az eddig összegyűlt úgynevezett B-kategóriás – vagyis harmincnapos intézkedési határidejű – bejelentések közül január 20-án a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányra vonultak ki a tűzszerészek, mivel fakitermelés közben, a főúttól mindössze 300-400 méterre, több, feltételezhetően a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak a munkások. A B. Zsolt őrmester vezette tűzszerészjárőr a helyszínen megállapította, hogy három darab, 46 milliméteres repeszlőszer került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Január 21-én a Fejér megyei Gánt külterületén, az erdőben találtak három darab RG-42-es kézigránátot, valamint egy kilogrammnyi gyalogsági lőszert. A második világháborús robbanószerkezeteket a Zs.Gábor százados vezette tűzszerészjárőr szállította el a helyszínről a központi gyűjtőbe.

Január 22-én ugyancsak Fejér megyében, de ezúttal Seregélyesen akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek: a település külterületén egy 8,8 centiméteres, német gyártmányú légvédelmi repeszgránátot, egy F1-es típusú kézigránátot, valamint egy 7,5 centiméteres német gyártmányú repeszgránátot találtak az arra járók. A robbanószerkezeteket a L. Sándor főtörzsőrmester vezette járőr szállította el a központi gyűjtőbe.
Forrás:http://www.honvedelem.hu/cikk/55275

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.