Felrobbant egy robbanótest Várpalotán

A röntgenvizsgálat repeszdarabokat mutatott ki két fiú koponyaüregében, harmadik társuknak a térdízületébe fúródtak repeszdarabok, negyedik társuk pedig szilánkoktól sérült meg.
Az MTI úgy értesült, hogy a két fejsérült fiút Győrbe szállították megműteni. A két fiú állapota stabil, repeszek okozta koponyasérülésük miatt műtik meg őket, az egyik gyermeken már meg is kezdték a beavatkozást. A fiúk állapota súlyos, de nem életveszélyes – közölte az intézmény orvos-igazgatója.
A Velvet helyszínen lévő munkatársa a gyerekek édesanyjától megtudta, hogy a sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben a gyerekek nem a várpalotai lőtéren találták a robbanótestet, hanem fémdetektorral a saját házuk udvarán. “Egy fémdetektorral szórakoztak, amikor körülbelül 3 centi mélyen megtalálták a robbanótestet. Ezután egy bottal ráütöttek a szerkezetre, ami ettől felrobbant” – mondta el a Velvetnek. Az anya hozzátette, direkt azért nem engedték máshova játszani a négy 14 éves gyereket – akik egyébként egymás osztálytársai, ismerősei voltak – csak a ház udvarába, hogy nehogy bajuk essen.

A Veol.hu úgy tudja, a családban történt már ilyen eset, 2001-ben az anya másik házánál robbant fel egy robbanótest az udvaron, akkor saját édesapját és saját kisfiát is elveszítette. A lakók szerint a közeli lőtérről sokan hoznak el fémhulladékot, köztük gyakran veszélyes hulladékot is.

A mentők háromnegyed háromkor kapták a bejelentést, hogy egy várpalotai Vörösmarty utcai családi háznál robbanás történt.

A rendőrség délután 30 méteres szakaszon lezárta a családi ház előtti területet, és tart a helyszíni vizsgálat.

Szakértői vélemény szerint első világháborús tüzérségi eszköz indítószerkezetének detonátora robbant fel kedd délután Várpalotán, négy gyereknek okozva sérüléseket – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Az utca a várpalotai honvédségi lőtér közvetlen szomszédságában van, gyakorlatilag az utca végében kezdődik a lőtér.

Forrás:http://index.hu/belfold/2014/06/17/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.