Bombafenyegetés

Debrecen, 2012. május 9., szerda (MTI) – A hétfői érettségi vizsgák előtt robbantással megfenyegetett debreceni középiskolák egyikének diákja próbálta akadályozni a magyar írásbeli vizsgát. A rendőrség a fiút a szerdai történelem írásbeli vizsga után előállította – mondta el a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa az MTI-nek.Kovács Károly százados közlése szerint a rendőrség hamar felderítette a fenyegető kilétét, megvárták, hogy leérettségizzen, majd szerdán a vizsga után előállították. Gyanúsítotti kihallgatásán a fiú elismerte tettét, mint mondta, célja az volt, hogy elmaradjon vagy késéssel kezdődjön a vizsga.

A diák ellen közveszéllyel fenyegetés gyanújával indult eljárás, tettéért két év szabadságvesztést is kaphat. A fiú szabadlábon védekezhet.

Vasárnap éjjel érkezett az egyik helyi hírportál szerkesztőségébe egy fenyegető e-mail arról, hogy a város két gimnáziumában és két szakközépiskolájában a magyar írásbeli vizsgák kezdetekor bomba fog robbanni. A rendőrség egyik intézményben sem talált robbanószerkezetet, a vizsgák mindenhol pontosan elkezdődtek, de rendőri felügyelet mellett zajlottak.

MTI

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.