Bomba robbantás

Jogerős ítéletet hirdetett a Nyíregyházi Törvényszék dr. Fázsi László vezette fellebbviteli büntetőtanácsa (tanács tagjai dr. Fekete Magdolna és Lengyelné dr. Katona Piroska voltak) közveszéllyel fenyegetés ügyében. A vádlott Kasza László nélkül tartottak tanácsot, mert az előzetes letartóztatásban lévő vádlott nem kívánt megjelenni a bíróság előtt. (Erre a törvény lehetőséget ad, de így védekezését sem tudja előterjeszteni).

A vádirat szerint 2010. október 30-dikán 17 és 19 óra között előbb a nyíregyházi tűzoltóságot, majd a mentőket hívta fel, azt állítva, hogy tűz és robbanás lesz a nagykállói kórházban. A vádlottat a rendőrök elfogták. A korábban kialakult betegsége miatt enyhén korlátozott cselekményének felismerésében. Ezért az első fokon eljáró bíróság 1 év börtönre ítélte, valamint 1 évre eltiltotta a közügyektől.

A védelem a büntetés enyhítésére tett indítványt, mert ténylegesen tűzre, robbanásra nem volt esély, így veszélyben senki nem volt. A törvényszék az indoklásban ezt a védekezést elutasította, ugyanis a bűncselekmény elkövetéséhez nem kell valódi veszélynek fennállnia. Ugyanakkor a vádlott korábban volt már többször elítélve hasonló cselekmény miatt. Az eset kapcsán rövid időn belül kétszer telefonáló vádlott büntetésére a tanács nem alkalmazta a halmazati szabályokat, mert az egy rendbelinek számított.

 Forrás:http://www.szon.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.