Az idén már 48 alkalommal volt bombariadó Budapesten

A Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtótájékoztatón elhangzott, hogy elharapóztak az utóbbi időben Budapesten a közveszéllyel fenyegetésnek számító bombariadók. Idén 48 alkalommal érkezett fenyegetés bevásárlóközpontokban, iskolákban, bírósági épületekben elhelyezett bombákról.

A szóvivő közölte: az utóbbi években egyetlen példa sem volt arra, hogy valósnak bizonyult volna a bejelentés. A közveszéllyel fenyegetés büntetési tétele két év, és a rendőrség az elkövetők bíróság elé állítását szorgalmazza. Ez történt azzal a két férfival is, akik a rendőrség gyanúja szerint az Ikeába jelentettek be bombariadót zuglói és erzsébeti nyilvános telefonfülkékből. A szóvivő szerint azért fenyegetőztek, mert korábban a biztonsági őrök lopás miatt kitessékelték őket az Ikeából, és ezért bosszút akartak állni.

Múlt pénteken is kapott egy hasonló telefont a rendőrség, említette meg a rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese. A telefonáló Oszama bin Laden követének vallotta magát, és azt mondta, politikusokat fog felrobbantani, tudja, hol laknak. Őrizetbe vették ezt a telefonálót is, aki “krónikus fenyegető”, korábban is volt már büntetve közveszéllyel fenyegetés miatt, de nem tanult az esetből.

forrás: Index,   2011. május 9., hétfő 12:21

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.