Aknavetőgránát a színesfémátvevő telepen

Felrobbantották az Ózdon talált aknagránátot

Lakott területtől távoli részen robbantották föl azt a második világháborús aknagránátot, amelyet Ózdon találtak. A vasútállomás melletti színesfémátvevő telepre egy helyi férfi vitte be a robbanószert. Az út mellett bukkant rá, és úgy gondolta, hogy a súlya miatt némi pénzt kaphat érte. Most viszont robbanószerrel való visszaélés miatt eljárást indítanak ellene.

Még kedden délután történt az eset: a telep munkatársai az áru szétválogatása közben találtak rá a bombára. Azonnal értesítették a rendőrséget.

Kiállt egy tüske

– A vaskupacunk közé öntöttek le az újabb adagot, és ahogy „guberáltunk” úgy leltünk rá a robbanószerre – mondta Sipos Róbert. – A hosszúsága nagyjából 25 centi volt. Le volt törve a farokrésze, a gyűjtőszerkezetéről is hiányzott egy fémdarab és kiállít belőle egy tüske. Ahogy kijöttek a tűzszerészek ők mondták, hogy rendkívül veszélyes, mert ha ez benyomódik, akkor azonnal felrobbanhat. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is megjelentek. A bombát elvitték, de azt nem árulták el, hogy hová. Korábban is volt már nálunk hasonló eset. Itt és a centeri telepünkön is. Szerencsére komolyabb probléma egyiknél sem történt.

Az út szélén találta

Amíg az aknagránát a telepen volt, senkit nem engedtek a közelébe. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy egy helyi lakos vitte be a telepre.

– A saját háztartásában összegyűjt fémhulladékot akarta értékesíteni egy ózdi férfi – tette hozzá dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője. – Kerékpárral indult el, útközben viszont rátalált az aknagránátra. Nyilván nem tudta, hogy mit vesz föl, de magához vette, mert a súlya miatt anyagi hasznot remélt. Szerencsére nem történt komolyabb baj, de az eset mindenki számára tanúsággal szoltál. A tűzszerészek robbantással hatástalanították az orosz aknavetőt.

Forrás:http://www.szon.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.