A tűzszerészek 2012-ben eddig összesen 2896 bejelentést kaptak

December 5-én Vasvárról kapták a bejelentést a tűzszerészek, hogy a Munkácsy Mihály út egyik családi házában, földmunkák közben világháborús robbanószerkezetet találtak. A 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknagránátot a tűzszerészjárőr a központi gyűjtőbe szállította.

Ugyanezen a napon Esztergom-Kertvárosban is akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A temető mellett, tereprendezés közben került elő a földből egy 80 milliméteres, német gyártmányú repeszgránát. A veszélyes robbanószerkezetet a  járőr a központi gyűjtőbe szállította.

December 6-án a főváros XXII. kerületébe, a hárosi vasútállomáshoz vonultak ki a tűzszerészek, mivel a vasútvonal felújítása során egy újabb, a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezetet találtak. A 120 milliméteres aknavetőgránát elszállításának idejére a vasúti forgalmat és a közelben található 6-os számú főutat is le kellett zárni, ezért a tűzszerészjárőr az esti órákban szállította el a helyszínről a robbanótestet.

December 7-én Agárdra riasztották a tűzszerészeket, mivel a vasúti pálya karbantartása közben egy 81 milliméteres, magyar gyártmányú aknavetőgránát került elő a sínek mellől. A gránátot a  járőr a közelben kijelölt robbantási területen semmisítette meg.

Forrás: http://www.honvedelem.hu/

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.