A tűzszerészek 2012-ben eddig összesen 2773 bejelentést kaptak

Tiszafüreden az úgynevezett Húszöles utca és a Kertész utca kereszteződésében, földmunkák folyamán kerültek elő veszélyes szerkezetek. A helyszínen, hat darab 36M Vécsey kézigránátot, öt darab 42M kézigránátot, egy darab RG42 kézigránátot és összesen mintegy 106 darab különféle gyalogsági lőszert talált. A robbanóeszközöket a Vécsey-gránátok miatt nem tudta elszállítani, így a helyszíni megsemmisítés mellett döntött.

Szintén november 12-én Taksonyban, a Révész utca egyik nyitott telkén került elő egy Fauts Patrone 2 kézi páncélelhárító eszköz.

November 13-án Kecskeméten, a Mercedes gyár területén fordult ki a földből egy darab AO 50-100 típusú szovjet repeszbomba, miközben éppen csarnokbővítési munkálatokat végeztek.

November 15-én Budapest XXII. kerületébe riasztották a tűzszerészeket: a Nagytétényi vasútállomástól körülbelül 150 méterre, a sínektől mindössze három méterre találtak robbanóeszközöket a pályakarbantartók. A tűzszerészek egy darab 12 centiméteres német aknavetőgránátot és egy darab 82 milliméteres szovjet aknavetőgránátot szállított a központi gyűjtőbe.

 

Forrás:http://www.honvedelem.hu/

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.