A robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Május 21-én érkezett a bejelentés a tűzszerészügyeletre, hogy Szakoly és Nyírmihálydi települések között, a hőerőmű területén egy feltételezhetően második világháborús robbanószerkezet került elő. A  helyszínre küldött járőr a megjelölt helyen egy 76 milliméteres, szovjet gyártmányú repeszgránátot talált, amelyet a közelben kijelölt helyen semmisített meg.Május 23-án Nyékládházán akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. Az egyik patak medrének takarítása közben ugyanis egy 80 milliméteres, német gyártmányú aknavetőgránát került elő, ami annyira rossz állapotban volt, hogy a tűzszerészjárőr a helyszínen semmisítette meg.

Ugyanezen a napon Kecskemétre is ki kellett vonulniuk a tűzszerészeknek, mivel a város egyik szemétlerakójában egy 152 milliméteres, szovjet gyártmányú repesz-romboló gránátot találtak.

Május 24-én Monor és Vasad között, a mezőgazdasági terület szántása közben bukkantak rá egy G–530 típusú, szovjet gyártmányú rombológránátra.

Szintén ezen a napon Győrbe, az autógyár területére is ki kellett vonulniuk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. Földmunkák közben ugyanis egy PG–7L típusú kézi páncélelhárító eszköz került elő, amelynek hajtóműve „éles” volt, azaz veszélyt jelentett az emberekre.

Forrás:http://www.honvedelem.hu/

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.